Träna så kommer du & din hund att må bra !

Inom hund finns så många måsten & pekpinnar & det blir lätt fel. Det är lätt att tappa lusten när råden som ges blir allt för krångliga & svåra att följa. Därför skulle jag vilja hjälpa till lite med enkla tips som ökar dina möjligheter att lyckas med träning i olika former. Det kommer även andra tips inom allt som rör hund. Välkommen till min "Allt om Hund BLOGG" till höger i marginalen !!!

All inlärning kräver träning men i lagom mängd, hur svårt var det inte att lära sig att cyckla men så lätt när man kan... tänk på att din vän både ska lära sig ett nytt sätt att bete sig, samtidigt som din hund ska förstå vad det är du vill att den ska göra. Mental träning är tröttande & försök att vara uppmärksam på vilken nivå som just din hund ligger på när ni börjar träna något nytt.

Många hundägare undviker olika situationer för att man skäms!!!

-Man skäms för att hunden drar i kopplet
-Hunden är superglad & tokig eller överenergisk och allt för ivrig osv...
och inte blir det bättre av att man hör att allt beror på den bakom kopplet , man skäms och promenaden med din hund blir ett stressmoment som i värsta fall blir allt kortare. Eftersom man inte vill bli arg på sin älskade vän, för det blir man efter en massa försök, rinner adrenalinet till och man blir ilsken, när vännen vägrar att lyssna på det du vill och då går det givetvis ännu sämre och i värsta fall får man dessutom skuldkänslor. 

Man hamnar lätt i ett undvikande beteende vilket ofta leder till att man inte tycker att det känns bra att göra det man mest behöver göra, att träna dig och din hund på det som inte fungerar. Det är viktigt att vi hundägare tar ansvar för våra hundar som trots allt har stor kraft att skada om vi inte sköter dem på ett ansvarsfullt sätt, även en liten hund kan bita fula sår och skrämma en hundrädd person.

För att respektera andra hundägare och hundrädda personer bör man ha sin hund kopplad på allmänna platser. En allt för vanlig kommentar, när det dyker upp en okopplad hund som rusar fram till en kopplad, är att han älskar andra hundar....... men det kanske inte den gör som är kopplad.... så om vi visar varandra förståelse och hänsyn både vad gäller att våra hundar är olika när det gäller andra hundar samt att visa hänsyn för de som är hundrädda så slipper vi hundägare mycket problem !!!

Jag önskar att så många som möjligt i stället försöker öva i det som är svårt & kämpa med det som går trögt & vara mindre rädd för hur andra uppfattar en. Man kan vara säker på att man inte är ensam om att tycka att det känns jobbigt och vissa raser har helt enkelt mer energi än andra och kan vara envisare men oftast har de mycket annat som är positivt.

Det viktiga är att försöka förstå just din hunds behov och att hundar är olika individer med olika behov som inte bara är rasbundet. På denna sidan vill jag ge lite tips men det viktiga är att ni gör det på det sätt som känns rätt för er. Det viktiga utifrån mitt sätt att arbeta med hundar är att man använder sig av positiv förstärkning så långt det är möjligt.

Eftersom jag kommer att tipsa om olika områden både mental träning och fysisk träning samt vikten av vila men också om ett bra täcke eller koppel eller liknande, så hittar ni mina tips på min BLOGG i högra marginalen, annars kommer denna sidan att vara flera meter efter ett tag !!! Välkomna till min BLOGG !!!

Om ni har något tips på hur ni lyckats ändra er hunds beteende är ni välkomna att skriva om det genom mitt kommentarsfält i bloggen men oseriösa kommentarer tas bort.

Här är bilder på mitt lilla troll med snöbus

  /img-5214.jpg      /454.jpg    Va, ville du att jag skulle komma, men snön då ......

Första träningstipsen på min BLOGG till höger , handlar om att öka din hunds uppmärksamhet mot dig som, tips för att få din hund att gå bättre i koppel.

MER LÄSNING I HUNDTRÄNING OCH HUNDTIPS:

Jag hade som mål att vara mer aktiv med träningstips i min Blogg men har tyvärr inte hunnit med riktigt. Därför vill jag hänvisa till Anders Hallgrens BLOGG. Anders Hallgren är bl a hundpsykolog med lång erfarenhet av hundar och har även skrivit böcker inom området hund och är känd föreläsare och utbildare inom hund.

Ni kan även ställa frågor kring olika problem i samverkan med era hundar, i kommentarsfältet, så svarar han utifrån tid och möjlighet. Det finns mycket intressant läsning.smile

Klicka på länken nedan så kommer ni till Anders Hallgrens BLOGG.

http://andershallgren.blogg.se

 

PS.

Jag är dock aktiv med nyhetsbrev inom olika ämnen som är intressanta för hundägare, välkomna att prenumerera genom att skriva in er mailadress i fältet till höger!

Mvh

Emely-Trygga Tassar hundservice