Agria har startat en Veterinär-chatt där deras veterinär Anne Carlswärd svarar på frågor.

Agria kommer påbörja nästa chatt med deras veterinär Anne Carlswärd  2013-06-05 men då blir det inriktning mot kattens sjukdomar. Därefter blir nästa chatt 2013-06-19 åter med inriktning hund, passa på att ta tillfället att få ställa dina frågor direkt till veterinär Anne Carlswärd. Man får även mycket information bara genom att följa chatten. Man når chatten genom att följa någon av länkarna nedan, Välkomna till intressant chatt & läsning !!

Veterinär-chatt om sommarens faror för hunden

2013-05-31 15:49

Här är ett exempel;
Hur ska man agera vid eventuellt ormbett? Jag har hört så många olika varianter som säger emot varandra. Jag är ofta ute i skogen med mina hundar, och då har man ju först en bra bit att ta sig tillbaks till bilen och sen till veterinären om det skulle hända.

Agria Djurförsäkring Hund
Hej Jennie! Det viktigaste är att försöka hålla din hund i så mycket stillhet som möjligt, till du kan föra den till veterinär. Om det är möjligt ska du bära din hund eller binda i skogen och åka och hämta med bil, hellre än att låta hunden gå själv. De senaste åren har inte kortison varit ett givet behandlingsalternativ, ormbitna djur har i stället behandlats med smärtlindring och understödjande behandling i form av dropp. På senaste tid har det börjat svänga igen och många veterinärer ger nu kortison till vissa av patienterna. Det pågår kliniska studier i ämnet, så förhoppningsvis kommer vi att veta mer. Det är nog precis som du skriver - det finns många olika varianter - vilan är ändå det som gäller alltid. Du kan också be din veterinär skriva ut Betapred - snabbverkande vattenlösligt kortisonpreparat - trots att det inte alltid rekommenderas kan det vara skönt att ha tillhands om du är mycket långt från veterinär. Hoppas att du och dina hundar klarar er från ormbetten!
Hälsningar Veterinär Anne Carlswärd


Välkomna genom att klicka på länken nedan för att komma till HUND chatten eller gå in på Agrias hemsida

http://www.agria.se/hund/artikel/veterinar-chatt-om-sommarfaror

Välkomna genom att klicka på länken nedan för att komma till KATT chatten eller gå in på Agrias hemsida

http://www.agria.se/katt

2 jun 2013